![کودکان فلسطین](./cache/4/attach/201702/17139_3110076078_650_366.jpg)
کودکان فلسطین
وضعیت کودکان در فلسطین
فقر، محرومیت، نبود امکانات بهداشتی و آموزشی، تخریب منازل و آوارگی، شکنجه، زندان، بازداشتهای غیرقانونی، معلولیت و نقص عضو کودکان فلسطینی تنها برخی از پیامدها و نتایج ناگوار اقدامات غیرقانونی و خشونتآمیز رژیم صهیونیستی در قبال شهروندان و کودکان فلسطینی ساکن در مناطق اشغالی است.
جنگهای متعدد، یورشهای وحشیانه، تجاوز و بمبارانهای روزانه، وضعیت فلسطینیان ساکن نوار غزه و کرانه باختری را به مرز فاجعه انسانی رسانده و در این میان کودکان از آسیبپذیرترین اقشار اجتماعی هستند که رنج از دست دادن پدر و مادر و اعضای خانواده، فقر، محرومیت و گرسنگی را متحمل میشوند بدون اینکه مدعیان حقوق بشر وضعیت کودکان فلسطینی را مشاهده کنند و راهکاری برای جلوگیری از تجاوزات غیرانسانی صهیونیستها بیندیشند!
زندگی زیر خط فقر
90درصد کودکان مظلوم فلسطین زیر خط فقر هستند و در آوارگی روزگار میگذرانند. این آمار را خود صهیونیستها تایید و اعلام کردهاند. شورای سلامت کودک وابسته به یک مرکز فلسطینی اعلام کرد که شمار کودکان فقیر زیر 17 سال در سرزمینهای اشغالی از مرز 900 هزار نفر عبور کرده است. شهر اشغالی قدس نسبت به سایر شهرهای فلسطین بیشترین تعداد کودکان فقر فلسطینی را دارا است که به 313 هزار نفر میرسد.
میزان فقر در سال 2006 در شهر قدس به 64 درصد رسیده بود و این میزان در سال 2014 به 84 درصد و در سال 2016 به 90 درصد رسیده است.
اصلیترین دلیل فقر موجود در قدس گسترش بیکاری در میان ساکنان این منطقه است به طوری که نزدیک به نیمی از فلسطینیها در این شهر بیکار هستند و زندگی بسیار سختی را میگذرانند.
«سیروس شیرزاد» مدیر اخبار خبرگزاری قدس و کارشناس مسائل فلسطین به وضعیت اسفبار کودکان فلسطینی اشاره میکند و میگوید: «کودکان فلسطینی چه در نوار غزه، قدس اشغالی و کرانه باختری در شرایط بسیار سختی زندگی میکنند به خصوص کودکان غزه که به دلیل محاصره 10 ساله این منطقه توسط رژیم صهیونیستی از ابتداییترین حقوقشان محروم هستند. این رژیم حتی با کودکان برخلاف قوانین و کنوانسیونهای بینالمللی رفتار میکند.» وی اضافه میکند، «بعد از جنگهای 22 روزه، 8 روزه و اخیرا 51 روزه که رژیم صهیونیستی به نوار غزه حمله کرد و تعداد زیادی از غیرنظامیان را به خاک و خون کشید موج خوبی در رسانهها شکل گرفت و آن استفاده از عبارت «رژیم کودککش» بود و این بهترین تعبیری بود که درباره رژیم جنایتکار صهیونیستی میتوان از آن استفاده کرد چرا که عمق جنایات رژیم صهیونیستی بهویژه نسبت به کودکان را نشان میدهد.»
به گفته مدیر خبر خبرگزاری قدس، رژیم صهیونیستی دقیقا از همین مسئله هراس دارد و میداند که کودکان و نوجوانان امروز رزمندگان مقاومت فردا هستند و به همین دلیل است که کودکان را نشانه گرفته و از اعمال جنایت و خشونت نسبت به آنها دریغ نمیکند.
سازمان کودکان یونیسف، سازمان عفو بینالملل، دیدهبان حقوق بشر و فعالان حقوق بشری بارها به رژیم صهیونیستی در زمینه حمایت از حقوق کودکان و محافظت از آنها در برابر خشونت هشدار دادهاند ولی رژیم صهیونیستی به هیچکدام از این هشدارها توجه نمیکند و به اقدامات جنایتکارانه خود در حق کودکان ادامه میدهد.
بازداشت وحبس کودکان
در بیانیه دایره اطلاع رسانی کودکان در وزارت اطلاع رسانی فلسطین آمده است که از آغاز انتفاضه الاقصی تا پایان ماه مه سال 2016 میلادی 2079 کودک فلسطینی شهید شده و بیش از 13 هزار کودک دیگر هم زخمی شده اند. نظامیان صهیونیستی در این مدت همچنین بیش از 12 هزار کودک را بازداشت کرده اند که 420 نفر از آنها همچنان در زندان های صهیونیستی به سر می برند. بر این اساس، در زندان عوفر 144 اسیر، زندان شارون 40 اسیر، زندان مجدو 136 اسیر، زندان جفعون 70 اسیر، 9 نفر در بخش زنانه زندان شارون و 21 اسیر در بازداشتگاه ها و مراکز بازجویی به سر می برند.
95 درصد از این کودکانی که بازداشت شده اند، در طول مدت بازداشت در معرض شکنجه و تجاوز قرار گرفته اند و در اکثر مواقع، این کودکان در نیمه های شب بازداشت می شوند؛ به طوری که نظامیان صهیونیستی چشم ها و دست های آنها را می بندند و با توسل به زور و بدون حضور وکلا یا اعضای خانواده های آنها، اقدام به اعتراف گیری از این کودکان می کنند.
وضعیت سلامتی کودکان
کودکان و نوجوانان فلسطینی در نوار غزه، قدس اشغالی و کرانه باختری از بهداشت و سلامتی کافی برخوردار نیستند و صد البته که این وضع وخیم و اسفناک در نوار غزه بیشتر از مناطق دیگر است.
تحقیقات صورت گرفته درباره آوارگانی که در کمپهای کرانه باختری و غزه زندگی میکنند نشان میدهد که 90 تا 100 درصد این کودکان به لحاظ سلامتی در شرایط خوبی به سر نمیبرند. صفهای طویل کودکانی که با سطلها مقابل شیرهای آب در انتظار پرکردن مخازن خود هستند یکی از معمولیترین صحنههایی است که در گوشه و کنار غزه به چشم میخورد.
بیشترین جمعیت نوجوانان فلسطینی در نوار غزه زندگی میکنند، افراد ساکن در این منطقه از امکانات بهداشتی و آب آشامیدنی محروم هستند، رژیم صهیونیستی اجازه نمیدهد که کودکان ساکن نواحی غزه به امکانات بهداشتی دسترسی پیدا کنند، مرگ و میر بیش از 90 هزار کودک زیر یک سال به علت اسهال و بیماریهای تنفسی در طول یک سال به دلیل نبود امکانات بهداشتی و درمانی برای کودکان فلسطین بوده است.
محرومیت از تحصیل
رژیم صهیونیستی هیچ توجهی به تحصیل کودکان فلسطینی ندارد به نحوی که 10 هزار تن از کودکان فلسطینی که باید در سر کلاس درس حاضر باشند در خیابانها آواره هستند!
تنها 6 درصد از کودکان سه تا چهار ساله فلسطینی امکان استفاده از مهد کودک را دارند در حالی که تحصیل برای تمام کودکان بالای سه سال صهیونیست آزاد است.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، 10 الی 20 هزار نفر از کارگران فلسطینی مشغول به کار در شهرک های کشاورزی منطقه اغوار را کودکان تشکیل می دهند که 5.5 درصد از این کودکان در سنین 13 الی 16 سال قرار دارند و روزانه 7 الی 8 ساعت کار می کنند و در مقابل، یک سوم کمترین میزان درآمد یک کارگر اسرائیلی را دریافت می کنند
شرایط سخت حاکم بر دانش آموزان فلسطینی در مدارس مهمترین عامل گسترش این پدیده است؛ به طوری که مدارس منطقه اغوار با مشکل کمبود سرمایه و نبود بخش های آموزشی کافی مواجه هستند و اکثرا این مدارس در فاصله ای دور از منازل کودکان قرار دارند و همین امر باعث می شود که کودکان راهی جز کار کردن به جای رفتن به مدرسه نداشته باشند. اکثر این کودکان به صورت غیر رسمی کار می کنند و ضمن اینکه از شرایط کاری امنی برخوردار نیستند، هیچ درآمدی هم کسب نمی کنند.
واقعیت این است که سیاست های رژیم صهیونیستی باعث نهادینه شدن وضعیت اقتصادی خطرناک منطقه اغوار شده و کودکان فلسطینی را به سمت ترک مدارس و دست کشیدن از رویاها و آرزوهای خود و ورود پیش از موعد به بازار کار سوق می دهد و این در حالی است که آنها حقوق و دستمزد بسیار کمی دریافت می کنند و این کارهای حرفه ای بر روی رشد و پیشرفت این کودکان تاثیر می گذارد.
کودکان بی سرپرست
سید هادی سید افقهیکارشناس مسائل جهان اسلام درباره کودکان بیسرپرست میگوید: «فاجعهای که در مورد کودکان فلسطینی وجود دارد و مهمتر از مسئله محرومیت از تحصیل است مسئله کودکان بیسرپرست است چرا که کودکانی که دارای والدین هستند و سرپرست دارند از وضعیت متفاوتی با کودکان بیسرپرست برخوردارند و دارای وضعیتی حزنانگیز و تأسفبار هستند.»این کارشناس میگوید: «چندی پیش گزارشی در تلویزیون مشاهده کردم که بسیار ناراحتکننده بود و آن مصاحبه با یک بانوی فلسطینی بود که همسرش به شهادت رسیده و دارای سه فرزند کم سن و سال بود. وی میگفت، فرزند یک سالهام به فرزند 6 سالهام بابا میگوید! و من از پسر 6 سالهام خواستهام که به او این اجازه را بدهد تا کمبود پدر را احساس نکند!این بحران عاطفی که براثر ظلم و ستم دشمن صهیونیستی به وجود آمده مسئلهای نیست که بتوان از کنار آن به سادگی گذشت اما چرا مجامع بینالمللی و حقوق بشری به فکر کودکان فلسطینی نیستند جای بسی تأسف وتعجب دارد! وقتی خانواده فلسطینی قادر نیست خرج خوراک، تحصیل و مایحتاج زندگی فرزندانش را بدهد و در خرابهها و منازلی که از بمبارانهای متعدد رژیم صهیونیستی ویران شدهاند زندگی میکنند و شب را به صبح و صبح را به شب میگذرانند چگونه مدعیان حقوق بشر در خانههای راحت و رختخوابهای آسوده میخوابند؟!»